Порошенко зустрівся з Трампом, Наливайченко сходив на допит у СБУ, призначений новий прокурор сил АТО. Головне за день

Головні події 21 вересня
Фото: gp.gov.ua, president.gov.ua, Valentyn Nalyvaichenko / Facebook

"ГОРДОН" подає огляд основних подій четверга, 21 вересня.

У Нью-Йорку Порошенко зустрівся з Трампом

Президент України Петро Порошенко зустрівся з президентом США Дональдом Трампом у Нью-Йорку, де проходить 72-га сесія Генеральної Асамблеї ООН.

США підтримали українську позицію, яка "передбачає мандат миротворчої місії ООН на всю окуповану територію на сході України", зокрема неконтрольовану ділянку українсько-російського кордону.

Трамп назвав зустріч із Порошенком "чудовою".

СБУ допитала свого екс-голову

Екс-голова Служби безпеки України Валентин Наливайченко був допитаний в СБУ у справі про польоти до РФ лідера громадської організації "Український вибір" Віктора Медведчука без проходження прикордонного та митного контролю.

СБУ заявляє, що у 2014–2015 роках "один із колишніх керівників СБУ" разом із Медведчуком "здійснив кілька вильотів до Російської Федерації без проходження прикордонного та митного контролю".

Від допиту за допомогою поліграфа Наливайченко, за даними СБУ, відмовився.

Призначили нового військового прокурора сил АТО

Генеральний прокурор Юрій Луценко призначив військовим прокурором сил антитерористичної операції на Донбасі Олега Ціцака. Його відрекомендували колективу.

Росія почала вивозити військову техніку з Білорусі

На залізничній станції Верейці в Білорусі почали навантаження російської військової техніки, яку було залучено до російсько-білоруських військових навчань "Запад-2017" на полігоні Осиповичський.

Путін створив проблеми співробітникам "Яндекса"

Президент Росії Володимир Путін приїхав в офіс "Яндекса", щоб привітати компанію з 20-річчям, через що було вжито безпрецедентних заходів безпеки, а деяких співробітників не пустили на роботу, повідомляють російські ЗМІ.

Після того як Путін поїхав, із комплексу будівель "Яндекса" евакуювали людей, пояснивши це спрацьовуванням пожежної сигналізації.