Посол Росії заявив, що конгресмени США відмовилися зустрічатися з ним

Антонов незадоволений рівнем співпраці з Конгресом США
Фото: russianembassy.org

Посол Росії у США Анатолій Антонов заявив, що Конгрес відмовив на всі його запити про зустріч.

У Конгресі США відмовилися зустрічатися з послом Росії у США Анатолієм Антоновим незважаючи на його неодноразові запити. Про це заявив Антонов журналістам на полях конференції Російсько-американської асоціації вчених у Чикаго, пише ТАСС.

Посол РФ додав, що радий за американського посла у Росії Джона Гантсмана, якого російські депутати зустріли "тепло" і заявили про готовність із ним співпрацювати. Він висловив сподівання, що ситуацію можна буде "зрушити" через контакти посла США у РФ.

Антонов також зазначив, що ще одна зустріч президента РФ Володимира Путіна з главою США Дональдом Трампом могла б уплинути на поліпшення міжнародних відносин. І додав, що співпраця спецслужб Росії і США відповідає інтересам обох країн.

Посол уточнив, що контакти між спецслужбами є, але хотілося б їх поглибити. Він пообіцяв найближчим часом порушити питання про відновлення контактів Росії і США на рівні силових відомств під час зустрічі з міністрами США.

Антонов заступив на посаду посла 1 вересня.

8 вересня він зустрівся із Трампом і вручив йому вірчі грамоти. Антонов заявив, що президент США прийняв його доброзичливо.