Пожежа в соборі у Нанті. Затриманий волонтер зізнався у підпалі

8 липня в соборі Святих Петра і Павла в Нанті спалахнула пожежа
Фото: EPA

39-річний волонтер Собору Святих Петра і Павла в Нанті зізнався, що здійснив підпали у трьох місцях.

Біженець із Руанди, який працював волонтером у Соборі Святих Петра і Павла в Нанті (Франція), зізнався у підпалі. Про це 26 липня повідомляє телеканал BFMTV.

"Він гірко шкодує про факти, і зізнання стало для нього звільненням. Мій клієнт сьогодні охоплений каяттям і вражений масштабом того, що сталося", – сказав адвокат мігранта Кентен Шабер.

Чоловік зізнався, що здійснив підпали у трьох місцях: під великим органом, під малим органом і біля електрощита. Йому висунули обвинувачення у зруйнуванні і пошкодженні вогнем та взяли під варту.

Настоятель Нантського собору минулого тижня розповів, що волонтером був руандець, який кілька років тому знайшов притулок у Франції, і з яким він знайомий "чотири або п'ять років".

"Я довіряю йому, як і всім співробітникам", – заявляв Юбер Шампенуа.

39-річний чоловік був волонтером і допомагав єпархії на добровільних засадах. Він відповідав за зачинення собору ввечері 17 липня, після чого сталася пожежа.

Мотиви вчинку поки невідомі.

Уранці 18 липня в соборі Святих Петра і Павла в Нанті спалахнула пожежа. Загоряння було локалізовано приблизно за дві години після приїзду пожежників.

Причин займання не було встановлено, проте правоохоронці не відкидали, що храм підпалили.

Вогонь повністю знищив великий орган, також згоріла значна частина внутрішнього оздоблення храму.

Собор Святих Петра і Павла в Нанті – найбільша готична церква на території історичної Бретані та одна з найбільших у всій Франції – всього на шість метрів нижча від собору Паризької Богоматері. Його будували протягом XV–XIX століть. Собор серйозно постраждав у роки Другої світової війни від бомбардувань, а також 1972 року, коли вогнем було знищено дах будівлі.