Познер про Собчак: Вона розуміла, що всі, кому не ліньки, засудять її за найрізноманітнішими напрямами. Вона підставилася під удар

Познер: Якщо за Собчак проголосує 25% виборців, це буде важливим сигналом
Скріншот: вДудь / YouTube

Російський телеведучий Володимир Познер заявив, що підтримує журналістку Ксенію Собчак і закликає голосувати за неї на виборах президента РФ усіх, хто незадоволений нинішнім станом справ у Росії.

Телеведучий Володимир Познер назвав "сміливим учинком" висунення російської журналістки Ксенії Собчак на пост президента РФ. Про це він написав у блозі на своєму сайті.

"Виходьмо з очевидних речей: Ксенія Собчак не розраховує стати президентом РФ. Вона так і говорить. Але вона каже ще ось що: голосуючи за мене, ви голосуєте "проти всіх", тобто ви даєте знати владі і, перш за все, президентові Путіну (президенту Росії Володимиру Путіну."ГОРДОН"), що вас не влаштовує нинішній стан справ, що немає для вас гідного кандидата", – написав Познер.

За його словами, якщо за Собчак проголосує 25% виборців, це буде важливим сигналом.

"Це реальне вираження того, що чверть виборців не задоволена станом справ. І цього не можна ігнорувати. Висунувши свою кандидатуру таким чином, Ксенія Собчак вчинила сміливо. Вона розуміла, що всі кому не ліньки, засудять її за найрізноманітнішими напрямами. Тобто вона підставилася під удар. Для цього потрібна певна відвага", – продовжив телеведучий.

Він заявив, що підтримує Собчак і закликає усіх, "хто вважає, що і справді немає за кого голосувати, проголосувати за кандидата "проти всіх".

18 жовтня Собчак заявила про намір брати участь у виборах президента РФ і опублікувала свій перший агітаційний ролик.

Вона зазначила, що якщо опозиціонера Олексія Навального допустять до виборів, вона зніме свою кандидатуру і не  "розбиватиме єдиного демократичного фронту".

1 вересня видання "Ведомости" повідомило, що Кремль шукає жінку на роль "спаринг-партнера" президента Володимира Путіна і придивляється до Собчак.

Як стало відомо ЗМІ, на початку жовтня Собчак провела зустріч із Путіним віч-на-віч.

Вибори президента Росії відбудуться 18 березня 2018 року.