Працівники телеканала "Звезда" програли суд журналісту Бабченкові

Зюзінський суд Москви відмовився задовольняти позов співробітників телеканала "Звезда" до журналіста Аркадія Бабченка
Фото: Аркадий Бабченко / Facebook

Шість позивачів вимагали від журналіста Аркадія Бабченка компенсацію за моральну шкоду в розмірі 500 тис. руб. ($8331) за його пост про те, що він не сумує через загибель співробітників телеканала.

У Росії Зюзінський суд Москви відхилив позов співробітників телеканала "Звезда" до російського журналіста Аркадія Бабченка через його публікацію у зв'язку з катастрофою літака Ту-154 над Чорним морем, у якому загинули кореспонденти телеканала. Про це ідеться в картотеці суду.

Кожен із шести позивачів вимагав виплатити йому компенсацію за моральну шкоду в розмірі, еквівалентному $8331. Також вони вимагали від Бабченка визнати, що інформація в його пості не відповідає дійсності та порочить честь і гідність працівників "Звезды".

Бабченко на своїй сторінці у Facebook здивувався щодо виграного позову.

"Передайте товаришеві Путіну, сталася жахлива помилка! Здається, щось пішло не так", – написав він.

Літак міноборони РФ Ту-154 зазнав аварії в Чорному морі 25 грудня 2016 року. На борту було 92 людини: російські військовослужбовці, артисти ансамблю імені Александрова та представники російських ЗМІ. Вони летіли на новорічний концерт у сирійське Алеппо.

Бабченко тоді написав у Facebook, що в нього немає жалю до загиблих "штатних співробітників міністерства оборони недоімперії, яка поїхала головою" і представників "передових агентств масової пропаганди".

"До того ж найпередовіших із них, "Первого канала" та "Звезды", – які клепали сюжети про фашизм, хунту, розп'яття дітей, тисячами вербували людей на війну як в Україну, так і в ту ж саму Сирію... Ні. У мене немає ні співчуття, ні жалю", – заявив він.

Наприкінці травня журналісти "Звезды" подали на Бабченка позов до суду про захист честі та гідності колег, загиблих в авіакатастрофі.