Президент Австрії призначив тимчасовим канцлером міністра фінансів Льогера

Сьогодні Льогер вирушить до Брюсселя на саміт ЄС
Фото: ЕРА

27 травня парламент Австрії висловив недовіру канцлерові Себастьяну Курцу, тимчасово обов'язки глави уряду буде виконувати глава міністерства фінансів країни Гартвіг Льогер.

Президент Австрії Александер Ван дер Беллен призначив тимчасовим канцлером главу міністерства фінансів країни Гартвіга Льогера, він буде виконувати обов'язки глави уряду після відставки Себастьяна Курца. Про це повідомляє видання Kronen Zeitung.

Ван дер Беллен також відправив у відставку уряд Курца і доручив міністрам виконувати свої обов'язки до формування нового уряду, пише агентство АРА.

Президент сподівається завершити пошук нового перехідного уряду до 31 травня.

Сьогодні Льогер буде представляти Австрію на позачерговому саміті лідерів країн ЄС у Брюсселі.

Восени 2019 року в Австрії відбудуться парламентські вибори, після чого буде сформовано новий уряд. У цій країні його формують партії, які здобули найбільшу кількість голосів на виборах.

Після публікації відео з вілли на іспанському острові Ібіца, у якому фігурують екс-віце-канцлер країни, лідер австрійської Партії свободи Гайнц-Крістіан Штрахе і ще один лідер політсили Йоганн Гуденус, в Австрії почалася урядова криза.

На опублікованому журналом Spiegel відео Штрахе запевняв жінку, яка назвалася племінницею російського бізнесмена Оленою Макаровою, що він допоможе росіянам із вкладенням коштів у австрійську економіку, якщо Партія свободи здобуде достатньо місць в уряді після виборів 2017 року. За даними журналу, зустріч було підлаштовано, а жінка була підставною особою.

Під час вечірки члени Партії свободи, зокрема віце-канцлер, вживали багато алкоголю, стверджувало видання.

Уранці 18 травня Штрахе подав у відставку з поста віце-канцлера Австрії. Після нього заяву про відставку з усіх політичних постів написав Гуденус.

До вечора 18 травня канцлер Австрії Себастьян Курц заявив про розпуск парламентської коаліції, що передбачає проведення дострокових виборів до парламенту.

27 травня парламент Австрії висловив недовіру Курцу.