Президент Казахстану усунув дочку Назарбаєва від обов'язків спікера парламенту

Даріга – старша з трьох дочок Назарбаєва
Фото: ЕРА

Даріга Назарбаєва обіймала посаду спікера Сенату парламенту Казахстану з березня 2019 року, сьогодні президент країни Касим-Жомарт Токаєв звільнив її з посади. Причини такого рішення невідомі.

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв своїм указом звільнив дочку колишнього глави держави Нурсултана Назарбаєва Дарігу Назарбаєву з посади спікера верхньої палати парламенту. Указ оприлюднено сьогодні на офіційному сайті президента.

"Указом глави держави припинено повноваження депутата Сенату парламенту Республіки Казахстан Назарбаєвої Даріги Нурсултанівни", – ідеться в тексті указу. Про причини такого рішення не повідомляють.

Даріга – старша з трьох дочок Назарбаєва.

Нурсултан Назарбаєв 19 березня 2019 року оголосив про складання повноважень президента Казахстану після 30 років правління. На початку квітня він заявив, що починає виконання обов'язків "першого президента – елбаси". Його дочку Дарігу пізніше було обрано керівницею Сенату Казахстану.

Відповідно до конституції Казахстану, спікер верхньої палати парламенту отримує повноваження президента на строк, що залишився в разі його дострокового звільнення з посади або смерті.