Президента Монголії ізолювали на 14 днів після відвідування Китаю

Окрім Баттулги, в ізоляцію також доправили ще чотирьох монгольських посадовців
Фото: EPA

Монгольському президенту Халтмаагійну Баттулзі й усім, хто його супроводжував у поїздці, після прибуття з Китаю зробили тест на коронавірус.

Президента Монголії Халтмаагійна Баттулгу ізолювали на 14 днів після одноденного візиту в Китай. Про це 28 лютого повідомляє агентство Монцаме.

Як повідомляє агентство, Баттулзі й офіційним особам, що супроводжували його під час візиту у КНР, зробили тест на коронавірус в аеропорту Чингісхана, їх доправили в ізоляцію на 14 днів у спеціальні установи.

Монгольського президента помістили окремо у столичну клініку, а осіб із його супроводу – міністра зовнішньополітичного відомства, начальника Головного управління з надзвичайних ситуацій генерал-майора, голову Адміністрації президента, радника президента з питань зовнішньої політики – доправили у спеціальний реабілітаційний санаторій "Жаргалант" Головного управління з надзвичайних ситуацій.

Наприкінці грудня 2019 року в китайському місті Ухань (провінція Хубей) з населенням 11 млн осіб уперше підтвердили новий тип коронавірусу SARS-CoV-2, що спричиняє атипову пневмонію (спочатку вірус мав назву 2019-nCoV).

30 січня Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила спалах коронавірусу медичною надзвичайною ситуацією, що має міжнародне значення. 24 лютого в організації не відкинули, що вірус може спричинити пандемію.

Станом на початок доби 28 лютого у КНР зареєстровано 78 824 випадки зараження новим коронавірусом, померло 2788 осіб. За даними ВООЗ, станом на 27 лютого за межами Китаю зафіксовано 3664 випадки зараження у 46 країнах, загинуло 57 осіб.

На території України хворих немає. Коронавірус діагностували в чотирьох українців на борту круїзного лайнера Diamond Princess, який стоїть біля берегів Японії, і в українки, яка працює в Італії.