Президентські вибори в Грузії. Саакашвілі закликав громадян не визнавати результатів голосування

Саакашвілі: Із завтрашнього дня ми почнемо масові акції громадської мирної непокори в Грузії
Фото: ЕРА

За словами екс-президента Грузії Михайла Саакашвілі, вибори в країні відбувалися на тлі тиску, підкупу виборців та насильства.

Колишній президент Грузії Михайло Саакашвілі закликав громадян вийти з протестами і вимагати анулювати результати виборів президента. Про це політик заявив 28 листопада з Нідерландів в ефірі грузинської телекомпанії "Руставі 2".

Саакашвілі підтримує опозиційного кандидата Грігола Вашадзе. 

За словами екс-президента, вибори в Грузії відбувалися на тлі тиску, підкупу виборців та насильства.

"Я ніколи не визнаю результатів цих виборів. Те, що сталося сьогодні, – це не були вибори. Це не був демократичний процес, і він не має нічого спільного з волею народу", – підкреслив Саакашвілі.

Екс-президент закликав грузинське суспільство не визнавати виборів і вийти на протести з вимогами анулювати їх результати.

"Я закликаю збройні сили не виконувати незаконних наказів, я закликаю здорову частину державного апарату, щоб ви вийшли зі злочинної мафії... Із завтрашнього дня ми почнемо масові акції громадянського мирної непокори в Грузії", – підкреслив він.

За даними екзит-полів, у другому турі виборів президента Грузії, що відбувається 28 листопада, перемагає незалежний кандидат Саломе Зурабішвілі. Її підтримала керівна партія "Грузинська мрія". Кандидат від опозиційного руху "Сила в єдності" Грігол Вашадзе, за даними опитувань, відстає на понад 10%.

У першому турі виборів 28 жовтня жоден із кандидатів не здобув 50% голосів. Вашадзе одержав 37,73% голосів, у Зурабішвілі було 38,64%.