Прокуратура РФ попередила Google про неприпустимість втручання в російські вибори

Про ймовірні порушення законодавства з боку компанії Google прокуратуру РФ поінформував Роскомнагляд
Фото: ЕРА

Лист прокуратури РФ у компанію Google пов'язаний із тим, що в інтернеті з'явилася інформація про організацію в день виборів 9 вересня неузгоджених акцій проти пенсійної реформи.

Прокуратура РФ Центрального адміністративного округу Москви надіслала в компанію Google застереження про неприпустимість порушень російського законодавства про вибори. Про це 4 вересня на засіданні комісії Ради Федерації із захисту держсуверенітету Росії заявив заступник начальника управління з нагляду за виконанням законів про федеральну безпеку, міжнаціональні відносини, протидію екстремізму і тероризму Генпрокуратури РФ Олексій Жафяров, повідомляє ТАСС.

Він зазначив, що про ймовірні порушення законодавства з боку компанії Google відомство поінформував Роскомнагляд.

Жафяров додав, що лист – це достатньо серйозний захід, який не вимагає реакції від компанії. Слідом за ним буде притягнення до адміністративної або кримінальної відповідальності в разі порушення законів.

ТАСС зазначає, що раніше лист із нагадуванням про відповідальність за поширення закликів до політичних акцій, призначених на день виборів, у Google надіслав Центрвиборчком РФ.

Листи пов'язані з тим, що в інтернеті з'явилася інформація про організацію в день виборів 9 вересня неузгоджених акцій проти пенсійної реформи.

9 вересня у РФ обиратимуть мерів у 26 регіонах країни.