Путін на найбільших військових навчаннях у РФ "Восток-2018": Росія – миролюбна держава. У нас немає і не може бути агресивних планів

У російських маневрах "Восток-2018" бере участь приблизно 300 тис. військовослужбовців, зокрема з Китаю і Монголії
Фото: kremlin.ru

Зовнішня політика Росії спрямована на творче співробітництво з усіма країнами, які в цьому зацікавлені, заявив президент РФ Володимир Путін.

Президент Росії Володимир Путін 13 вересня відвідав полігон Цугол у Забайкальському краї РФ, де тривають військові навчання "Восток-2018", повідомляє прес-служба Кремля.

"Наші армія і флот уперше складають такий важкий і масштабний іспит. До маневрів залучено особовий склад двох військових округів і двох флотів: Північного і Тихоокеанського. Загалом – приблизно 300 тис. військовослужбовців, десятки тисяч одиниць озброєння і військової техніки", – заявив Путін.

У навчаннях "Восток-2018" беруть участь також військовослужбовці з Китаю і Монголії.

"Росія – миролюбна держава. У нас немає і не може бути агресивних планів. Наша зовнішня політика спрямована на творче співробітництво з усіма країнами, які в цьому зацікавлені. Саме тому на цих маневрах, на цих навчаннях присутні 87 спостерігачів із 59 країн світу. Я вітаю всіх їх", – продовжив Путін.

Президент РФ звернувся до військовослужбовців із КНР і Монголії.

"У нашого бойового братства – давні й міцні традиції. Ми в Росії завжди будемо шанувати мужність героїв Халхин-Голу, пам'ятати, що в роки Другої світової війни наші країни були союзниками, разом протистояли агресору, а сьогодні вирішують спільне важливе завдання – разом гарантують стабільність і безпеку на євразійському просторі", – зазначив російський президент.

Міністр оборони Росії Сергій Шойгу говорив, що навчання "Восток-2018", які відбуваються з 11-го до 15 вересня,  стануть наймасштабнішими в РФ із 1981 року.

Заходи відбудуться майже на всіх полігонах Центрального і Східного військових округів. У них також братимуть участь повітряно-десантні війська, Тихоокеанський і Північний флоти РФ.

28 серпня в НАТО заявили, що військові навчання РФ "Восток-2018" можуть бути відпрацюванням участі у масштабному конфлікті.