Путін повідомив, що разом із "китайськими колегами" розробив дорожню мапу врегулювання на Корейському півострові

Путін: Войовнича й образлива риторика – це шлях у нікуди
Фото: EPA

Ракетно-ядерні програми КНДР не можна зупинити "винятково тиском на Пхеньян", уважає президент Росії Володимир Путін.

Ситуація на Корейському півострові останнім часом "загострилася і балансує на межі масштабного конфлікту". Про це президент Росії Володимир Путін написав у статті "БРІКС – до нових горизонтів стратегічного партнерства", яку опублікували на сайті Кремля.

"На думку Росії, розрахунок на те, що можна зупинити ракетно-ядерні програми КНДР винятково тиском на Пхеньян, є помилковим і безперспективним. Необхідно розв′язувати проблеми регіону через прямий діалог усіх зацікавлених сторін без висунення попередніх умов", – уважає президент РФ.

За словами Путіна, "провокації, тиск, войовнича й образлива риторика – це шлях у нікуди".

"Разом із китайськими колегами ми розробили дорожню мапу врегулювання на Корейському півострові, покликану сприяти поетапному зниженню напруженості, створенню механізму міцного миру й безпеки", – заявив він.

У китайському місті Сямень 4–5 вересня відбудеться 10-й саміт БРІКС (групи з п'яти країн: Бразилії, РФ, Індії, Китаю та Південно-Африканської Республіки).

Уранці 29 серпня північнокорейська балістична ракета "Хвасон-12" пролетіла над Японією і впала в Тихому океані. Лідер КНДР Кім Чен Ин назвав це "першим кроком у воєнній операції в Тихому океані".

Увечері того ж дня Рада Безпеки ООН на екстреному засіданні закликала КНДР "негайно припинити ракетні запуски".

Прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе заявив, що дії КНДР – "безпрецедентна загроза для нації".

Президент США Дональд Трамп, коментуючи запуск, зазначив, що світ отримав "останнє повідомлення КНДР" і воно було "чітким і зрозумілим". Він додав, що після цього Вашингтон розглядає "всі варіанти" дій стосовно Північної Кореї.