Путін у спецкостюмі зайшов до заражених коронавірусом, Пєсков попросив знищити свій телефон

Путіна в масці й комбінезоні пустили до хворих
Фото: ЕРА

Для відвідання лікарні в Комунарці, де лікують інфікованих коронавірусом SARS-CoV-2, президент Росії Володимир Путін одягнув особливий комбінезон, а його прессекретар Дмитро Пєсков не став чекати, поки його телефон, на який вели відеозйомку, дезінфікують.

Президент Росії Володимир Путін 24 березня оглянув лікарню в московському селищі Комунарка, де лікують хворих на коронавірусну інфекцію COVID-19, про це повідомила пресслужба Кремля.

На думку Путіна, у лікарні все "працює як годинник".

Щоб зайти у відділення, президента РФ одягли в спеціальний комбінезон, бахіли й рукавички, а також видали чорну маску.

Телеканал "Россия 24" показав запис оглядання Путіним відділення для заражених коронавірусом.

Відео: Россия 24 / YouTube

Сайт life.ru написав, що зйомку проводили на мобільний телефон прессекретаря Кремля Дмитра Пєскова. Він розпорядився надіслати йому запис, а потім знищити апарат, оскільки "немає часу чекати на дезінфекцію".

За даними на вечір 24 березня, у Росії офіційно налічували 495 випадків інфікування коронавірусом, із них 325 – у Москві та області, повідомляє РБК.

Спалах коронавірусної інфекції COVID-19 виник у грудні 2019 року в китайській провінції Хубей. 11 березня Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила поширення коронавірусу пандемією. За даними американського Університету Джонса Гопкінса на 25 березня, загальна кількість інфікованих у світі перевищила 423 тис., із них 18 923 померли, понад 108 тис. одужало.