Путін заявив, що Івана Грозного зробили "супержорстокою людиною" за його відмову прийняти на Русі католицьку віру. Відео

Путін: Нашої величезності бояться всі
Фото: ЕРА
Президент Росії Володимир Путін під час свого візиту на гірничо-збагачувальний комбінат у Бєлгородській області 14 липня заявив, що історію про вбивство царем Іваном Грозним власного сина вигадали католики як помсту за його відмову зробити Русь католицькою. Відео оприлюднено на Facebook-сторінці російського видання "Медуза". "Багато дослідників уважає, що він нікого не вбивав узагалі, а вигадав це все папський нунцій, який приїхав до нього на переговори й намагався Русь православну перетворити на Русь католицьку. І коли Іван Васильович йому відмовив і послав його за відомою адресою, виникли всякі такі легенди тощо. Із нього зробили Івана Грозного, таку супержорстоку людину", – розповів Путін. Він додав, що такий "спосіб боротьби з Росією" використовували давно, і процитував слова імператора Олександра III: "Нашої величезності бояться всі".

Іван IV Васильович із династії Рюриковичів відомий більше під ім'ям Іван Грозний. Він був першим царем "всієї Русі" (1547–1584). Прославився своїми варварськими і жорстокими методами правління.