Путін заявив, що написав рапорт про відставку під час путчу 1991 року

За словами Путіна, він не міг метатися між протиборчими сторонами і написав рапорт про відставку
Фото: ЕРА

Президент Росії Володимир Путін заявив, що пішов із КДБ через конфлікт між мером Санкт-Петербурга Анатолієм Собчаком і силовиками, які були на боці путчистів.

Президент Росії Володимир Путін написав рапорт про відставку з посади голови комітету із зовнішніх зв'язків мерії Ленінграда під час подій путчу 1991 року. Про це він розповів в інтерв'ю для фільму "Справа Собчака", пише "РИА Новости".

Путін пояснив, що працював із мером Санкт-Петербурга Анатолієм Собчаком, який був на боці чинної влади і президента Росії Бориса Єльцина. А силові структури були на боці путчистів.

"Я не міг бути там і там одночасно. Я сказав, що я для себе вибір зробив", – розповів президент.

За словами Путіна, він сказав Собчаку, що не може метатися між протиборчими сторонами, і щоб почувативатися впевнено, йому треба написати рапорт і піти у відставку. Собчак схвалив це рішення і зателефонував голові КДБ Володимиру Крючкову.

За словами президента, Крючков підписав його рапорт протягом кількох днів.

Прем'єра фільму "Справа Собчака" має відбутися цього тижня. Фільм – це серія інтерв'ю з політиками та громадськими діячами, які були знайомі із Собчаком.

Мером Санкт-Петербурга Собчак був із 12 червня 1991 року до 16 червня 1996 року. Путін працював із Собчаком від початку 1990-х років, був заступником мера і главою його передвиборчого штабу.