Редакцію російського ресурсу "Sputnik Эстония" покинули всі співробітники

У "России сегодня" заявили, що з редакції звільнилися всі
Фото: sputnik-news.ee

31 грудня агентство "Россия сегодня", гендиректором якого є пропагандист Дмитро Кисельов, поінформувало, що з їхньої редакції "Sputnik Эстония" звільнилися всі співробітники.

"Через загрозу кримінального переслідування з боку влади Естонії за статтею, що передбачає до п'яти років позбавлення волі, співробітники "Sputnik Эстония" були змушені ухвалити рішення з 1 січня 2020 року припинити трудові відносини з редакцією", – ідеться в повідомленні.

Те, що відбувається, пропагандисти назвали "свавіллям естонського режиму" і заявили, що естонські силовики пригрозили співробітникам "Sputnik Эстония" кримінальним переслідуванням, якщо вони не звільняться до 1 січня.

"Свої дії влада країни пояснює санкціями, запровадженими Євросоюзом до 2014 року проти низки фізичних і юридичних осіб через події в Україні", – стверджують у "Россия сегодня".

У матеріалі також наголошують, що йдеться про санкції проти Кисельова, які в ЄС розширили "на всі агентства і журналістів".

Кисельов на російському телебаченні веде програму "Вести недели". Він відомий своїми провокаційними заявами. У березні 2014 року він стверджував, що Росія може перетворити США на радіоактивний попіл. У тому самому місяці Кисельова занесли до списку осіб, яким заборонено в'їзд до Європейського союзу. Також Кисельова занесли до санкційних списків Канади, Швейцарії та низки інших країн.

Новинне агентство Sputnik має представництва й бюро у низці країн, зокрема у США, Єгипті, Китаї, Великобританії, Уругваї та Киргизстані.