"РИА Новости" повідомило, що Джонсона під'єднали до ШВЛ. Речник британського прем'єра назвав це дезінформацією

Джонсон заявив, що перебуває в гарному настрої
Фото: EPA

Прем'єр-міністра Великобританії Бориса Джонсона, який заразився коронавірусом, госпіталізували ввечері 5 квітня для проведення аналізів. Російське державне інформагентство "РИА Новости" з посиланням на джерело стверджувало, що главу уряду під'єднали до апарата штучної вентиляції легенів.

Інформація російського агентства "РИА Новости" про те, що прем'єр-міністра Великобританії Бориса Джонсона під'єднали до апарата штучної вентиляції легенів, не відповідає дійсності, заявив прессекретар прем'єра. Слова спікера у Twitter навів лондонський кореспондент італійської газети La Repubblica Антонелло Гуеррера.

Про те, що Джонсона, у якого 27 березня підтвердили діагноз COVID-19, госпіталізували, стало відомо ввечері 5 квітня. В офісі прем'єра підкреслювали, що він звернувся в лікарню за порадою його лікаря для запобіжного заходу: у Джонсона вже приблизно 10 днів висока температура і кашель.

Після опівночі "РИА Новости", посилаючись на джерело, "наближене до керівництва національної системи охорони здоров'я Англії", повідомило, що госпіталізація Джонсона була екстреною і йому будуть проводити штучну вентиляцію легенів.

Удень 6 квітня спікер Джонсона назвав повідомлення "РИА Новости" дезінформацією. "Це частина кампанії з публікації оманливих новин, яка триває від початку епідемії коронавірусу", – сказав представник офісу прем'єра.

Британський уряд також має намір звернутися до адміністрацій соціальних мереж із проханням "припинити поширення цієї дезінформації".

Пізніше у Twitter Борис Джонсон повідомив, що "перебуває в гарному настрої і підтримує зв'язок із командою". Він додав, що ліг у лікарню, щоб провести "деякі рутинні тести".

Спалах коронавірусної інфекції COVID-19 виник у грудні 2019 року в китайському Ухані. 11 березня Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила поширення коронавірусу пандемією.

За даними американського Університету Джонса Гопкінса станом на 6 квітня, загальна кількість інфікованих у світі перевищила 1,28 млн, із них 270 тис. одужали, понад 70 тис. померло.

У Великобританії коронавірусом заразилося 48,4 тис. осіб, померло 4,9 тис., одужало 229.

Коронавірус у Джонсона підтвердили 27 березня, відтоді він перебував у резиденції на Даунінг-стріт. Він став першим лідером великої держави, який заразився коронавірусною інфекцією.