Рогозін вимагає застосувати жорсткі заходи до Румунії та Молдови через зрив його візиту

Рогозін назвав дії влади Молдови та Румунії "потворною витівкою"

Фото: Dmitry Rogozin / Facebook

Віце-прем'єр-міністр РФ Дмитро Рогозін вимагає провести аналіз дій влади Румунії та Молдови.

Віце-прем'єр-міністр РФ Дмитро Рогозін вимагає застосувати жорсткі заходи до Румунії та Молдови через зрив його візиту. Про це він написав у Facebook.

"Потворна витівка румунів та молдовського уряду вимагає ретельного аналізу, вивірених і адресних жорстких заходів", – заявив російський віце-прем'єр.

Повітряне судно авіакомпанії S7 з Рогозіним, який прямував до Молдови, не пропустила влада Угорщини та Румунії.

"Регулярному рейсу S7-157 за маршрутом Москва – Кишинів було заборонено входження в повітряний простір Румунії службою організації повітряного руху під приводом перебування на борту "санкційної персони", – повідомила прес-секретар групи компаній S7 Анна Бажина.

Рогозін заявив, що румунська влада наразила на небезпеку життя пасажирів літака, додавши: "Чекайте відповіді, гади".

25 липня президент Молдови Ігор Додон повідомив, що віце-прем'єр РФ прилетить до Кишинева у п'ятницю, 28 липня, а в суботу вони вирушать до невизнаної республіки Придністров'я.

Рогозін планував прибути до Молдови на військовому літаку, проте влада країни відкинула цю ідею. У відповідь політик заявив, що готовий потрапити до Молдови вертольотом або мотоциклом.

Віце-прем'єра РФ занесено до санкційного списку ЄС у зв'язку з подіями в Україні. В Україні його теж оголосили персоною нон грата.