Росіянка переказала майже мільйон рублів шахраєві, який видавав себе за актора Кріса Гемсворта

Жінка познайомилася зі зловмисником, який відрекомендувався Крісом Гемсвортом (на фото), у соцмережах
Фото: ЕРА (архів)

Жителька Іркутська думала, що переказує гроші австралійському актору Крісу Гемсворту, щоб він зміг оформити документи на виїзд та оплатити стоянку приватного літака, на якому він нібито мав прилетіти у РФ, розповіли в поліції.

42-річна іркутянка стала жертвою шахрая, який видавав себе за австралійського актора Кріса Гемсворта. Про це 20 листопада повідомила прес-служба управління міністерства внутрішніх справ РФ в Іркутській області.

Зазначають, що заявниця познайомилася з чоловіком в одній із популярних соцмереж.

"Під час розмови віртуальний залицяльник відрекомендувався популярним актором з Австралії і запропонував їй зустрітися. Після чого з потерпілою зв'язався нібито його адвокат і повідомив, що для зустрічі їй необхідно допомогти новому знайомому у розв′язанні низки проблем, а саме переказати грошові кошти для оформлення документів на виїзд. Окрім того, гроші також знадобилися для одержання страховки й оплати стоянки приватного літака, на якому мав прилетіти настільки знаменитий актор у Росію", – розповіли у прес-службі.

Жінка взяла кредит у розмірі 980 тис. руб. (приблизно $15 тис.) і переказала гроші на рахунок зловмисників, додали в поліції.

"Більше віртуальний друг на зв'язок із потерпілою не виходив. Усвідомивши, що стала жертвою обману, вона звернулася в поліцію. Зараз за цим фактом проводять перевірку, розвязують питання про порушення кримінальної справи", – додали у прес-службі.

За даними "Комсомольской правды", росіянка спілкувалася із шахраєм у Twitter. "Він цікавився моїм життям більше, ніж чоловік!"  цитує газета її свідчення слідчим.