Російські військові провели навчання в Чорному морі

Навчання відбулися 11 травня
Фото: function.mil.ru

У Чорному морі російські військові тренувалися відбивати напад безпілотників умовного противника, розповіли в міністерстві оборони РФ.

11 травня в Чорному морі відбулися навчання російських військових. Про це повідомляють на сайті міноборони РФ.

У відомстві зазначають, що вони тренувалися відбивати напад безпілотників умовного противника.

"Під час навчання розрахунки ППО виявили та взяли на супровід невпізнані низьколетючі цілі. Після ідентифікації об'єктів як "противника" безпілотні апарати було умовно знищено зенітними засобами кораблів", – розповіли у прес-службі.

У відомстві додали, що до тренування було залучено розрахунки ППО більше ніж 10 кораблів Чорноморського флоту Росії, зокрема фрегата "Адмирал Макаров", малого ракетного корабля "Вышний Волочек", а також новітнього патрульного корабля "Василий Быков".

1 квітня генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг сказав, що Альянс стурбований агресивною поведінкою Росії і нарощує свою присутність у Чорному морі.

Постійний представник США при НАТО Кей Бейлі Гатчісон 3 квітня заявила, що Альянс має намір гарантувати безпеку українських суден у Керченській протоці та Азовському морі – пакет заходів для посилення безпеки в Чорноморському регіоні передбачає скерування до регіону великої кількості суден Альянсу і посилення повітряної розвідки. Міністерство закордонних справ Росії у відповідь звинуватило НАТО в підштовхуванні України "до нових провокацій" та "ескалації ситуації".