Російський дизайнер Лебедєв заявив, що покинув РФ, пізніше він назвав свою заяву "ліберальною х...єтою"

Відеозвернення Лебедєв оприлюднив 6 серпня
Фото: ЕРА

Російський дизайнер і блогер Артемій Лебедєв записав відеозвернення, у якому зізнався, що покинув батьківщину через політичну ситуацію в країні. Підписники блогера запідозрили його у брехні.

Російський дизайнер і блогер Артемій Лебедєв заявив, що покинув Росію. Відеозвернення він оприлюднив на своєму каналі у YouTube 6 серпня.

Він сказав, що вже перетнув весь європейський континент і перебуває "за крок від Атлантичного океану".

Лебедєв наголосив, що ситуація в Росії викликає велике занепокоєння. "Те, що там відбувається зараз, не може залишити нікого байдужим і спокійним", – зазначив він.

За словами дизайнера, "керівна кліка" РФ краде майбутнє росіян.

"Вони вкрали наш вибір, вони вкрали наші голоси, вони позбавляють нас усього, що в нас є... Якщо допустити до влади молодих, талановитих і розумних людей, наша країна могла б розквітнути. Замість цього ми маємо жахливу війну в Сирії – страшну м'ясорубку, ми маємо величезні військові витрати, гонку озброєнь, ми посварилися з усім світом", – сказав Лебедєв.

Він додав, що остаточне рішення ухвалив після затримань під час несанкціонованих акцій у Москві.

"У цій ситуації, коли у нас забирають наші голоси, коли нас б'ють кийками, а наших дітей просто на вулиці кидають в автозаки і везуть у відділки міліції, на це не можна дивитися спокійно. Мені важко залишатися в країні, коли там відбуваються такі жахливі події", – зазначив Лебедєв.

Відео: Артемий Лебедев / YouTube

Після відео на YouTube підписники дизайнера висловили думку, що він лукавить.

"Схоже на якийсь тролінг із боку Артемія. Завжди підтримував владу в публічному просторі і тут – ось тобі", "Зазвичай Артемій не говорить серйозно і йому на все пофіг, тому, найімовірніше, прикол", – написали вони.

7 серпня Лебедєв прокоментував своє відеозвернення в Telegram.

"Залив найлютішу ...балу на YouTube – і найбільша з підозр у глядачів – що я зняв це на хромакей! Там 100-відсоткова безглузда ліберальна х...єта для школярів, але про це написали навіть "РИА Новости", – додав він.

Лебедєв у 1995 році заснував студію дизайну WebDesign, яка зараз має назву "Студія Артемія Лебедєва". Одним із її найвідоміших проєктів стала схема московського метрополітену і новий логотип підземки. Серед її клієнтів були "Яндекс", "Газпром", "Евросеть", "Білайн" та інші.