Російське МОЗ підтримало заборону на куріння біля під'їздів

Наприкінці червня до Держдуми РФ подали законопроект, який пропонує заборонити куріння біля під'їздів
Фото: pixabay.com

Росіянам мають намір заборонити палити на відстані в межах 10 метрів від входу в під'їзди житлових будинків.

Міністерство охорони здоров'я Росії підтримало законопроект про заборону куріння біля під'їздів житлових будинків. Це випливає із проекту відгуку уряду РФ на поправки до антитютюнового закону, що опинився у розпорядженні газети "Известия".

Передбачають, що заборону на куріння на відкритому повітрі буде поширено на відстань 10 метрів від входу до під'їзду.

Як зазначило МОЗ у відгуку на проект, законопроект потребує уточнення, на які саме приміщення загального користування буде поширено обмеження.

Зазначають, що МОЗ розіслало документи іншим міністерствам і Росспоживнагляду. Міністерство юстиції вже погодило проект без зауважень, повідомили виданню у прес-службі відомства.

За словами джерела видання, залишається незрозумілим, "у який спосіб було визначено відстань від входів до під'їздів багатоквартирних будинків, на якій передбачено встановити заборону куріння тютюну, – 10 метрів".

Наприкінці червня до Держдуми РФ подали законопроект, у якому запропоновано заборонити паління на відстані менше ніж 10 метрів від під'їздів багатоквартирних будинків. Згідно з пояснювальною запискою, зараз поширена ситуація, коли сусіди чи гості курять біля входу до під'їзду, а мешканці "змушені постійно вдихати тютюновий дим, проходячи у власні будинки".