Російського шпигуна затримали у США

Правоохоронці США затримали ймовірного шпигуна РФ
Фото: pixabay.com

Громадянина Мексики Гектора Фуентеса підозрюють у роботі на російського чиновника.

В аеропорту Маямі затримали громадянина Мексики, якого підозрюють у роботі на російський уряд. Про це 18 лютого повідомило міністерство юстиції США.

У відомстві зазначають, що мексиканця Гектора Фуентеса завербував російський посадовець у 2019 році. Йому доручили орендувати житло на чуже ім'я в Маямі, знайти автомобіль "джерела уряду США", сфотографувати його номерний знак і розповісти чиновнику РФ про місцерозташування цього автомобіля. Після цього Фуентес мав зустрітися із замовником у квітні або травні 2020 року і розповісти про результати операції.

13 лютого Фуентес прибув у Маямі з Мехіко. Наступного дня його помітили охоронці біля місця, де проживає об'єкт спостереження. Крім того, там бачили напарницю мексиканця, яка й фотографувала номерний знак автомобіля.

16 лютого Фуентеса разом із дружиною затримали під час проходження контролю в аеропорту Маямі. Правоохоронці виявили на телефоні дружини Фуентеса фотографії вищезазначеного автомобіля, які були в папці з видаленими файлами. Завербований мексиканець зізнався, що зробив фото за вказівкою російського посадовця.

Фуентес постане перед судом 3 березня.