Самогубство мера Сеула. Колишня секретарка надала докази його чіплянь

Представники потерпілої дали пресконференцію в Сеулі
Фото: ЕРА

Мер Сеула Пак Вон Сун, якого 9 липня виявили мертвим, надсилав секретарці інтимні фотографії, намагався її обіймати і наполягав на селфі. Жінка звернулася в поліцію, а після самогубства Пак Вон Суна заявила, що стала об'єктом цькування.

Колишня секретарка покійного мера Сеула Пак Вон Суна обвинуватила його в сексуальних домаганнях, які тривали приблизно чотири роки, навіть після переходу на іншу роботу в міській адміністрації. Про це 13 липня на пресконференції в Сеулі розповіли її адвокат і представники організацій із захисту прав жінок та жертв сексуального насильства, інформує Yonhap.

Вони зачитали заяву жінки, із якої випливає, що вона не одержала допомоги в мерії: чиновники не вірили їй або говорили, що "частиною роботи секретаря є емоційна підтримка мера".

Екссекретарка стверджує, що Пак Вон Сун неодноразово намагався обіймати її в кабінеті й у кімнаті відпочинку; наполягав на спільних селфі; коли жінка поранила коліно, почав цілувати його. Окрім того, він нібито надсилав свої інтимні фото в їхній чат у Telegram.

У заяві потерпілої йдеться, що вона відчувала біль від поведінки свого начальника і збиралася вимагати його вибачень через суд.

Листи та фото передано правоохоронцям, заявила адвокатка.

Заяву в поліцію було подано минулого тижня. Після того, як популярного політика виявили мертвим, його секретарка, за словами правозахисників, стала об'єктом цькування; вона подала ще одну заяву про моральну шкоду.

64-річний Пак Вон Сун зник 9 липня після того, як його колишня секретарка подала заяву в поліцію зі скаргою на небажані "фізичні контакти" і "недоречні" повідомлення від начальника.

Поліцейські розпочали широкомасштабну операцію, у якій брали участь сотні офіцерів, безпілотних літальних апаратів і службових собак. У ніч на 10 липня тіло Пак Вон Суна виявили в лісі.

Він залишив передсмертну записку на робочому столі.

64-річний Пак Вон Сун був відомим у Південній Кореї юристом і громадським діячем. Посаду мера Сеула обіймав із 2011 року.