Samsung закрила завод із виробництва смартфонів у Південній Кореї – в одного зі співробітників виявили коронавірус

Співробітників, які контактували із зараженим колегою, ізолювали
Фото: EPA (архів)

У вихідні завод Samsung Electronics у місті Кумі продезінфікують, він має відновити роботу в понеділок.

Компанія Samsung Electronics тимчасово закрила завод із виробництва смартфонів у місті Кумі після того, як в одного з працівників виявили коронавірусну інфекцію. Про це повідомляє південнокорейське агентство Yonhap із посиланням на заяву компанії.

Протягом суботи і неділі на підприємстві проведуть дезінфекцію, у понеділок завод планує відновити роботу.

Співробітників, які контактували із зараженим колегою, ізолювали.

Протягом останніх кількох днів у Південній Кореї істотно зросла кількість пацієнтів, у яких діагностували коронавірусну інфекцію: тиждень тому по всій країні було приблизно 30 випадків; станом на 22 лютого – понад 400.

Вогнищем поширення інфекції стало місто Тегу, четвертий за величиною мегаполіс Південної Кореї. Як писало агентство Yonhap, більшість випадків зараження пов'язані з місцевою релігійною сектою: одна з учасниць спільноти двічі відмовилася пройти тест на коронавірус і відвідала дві церковні служби, перш ніж у неї діагностували COVID-19.

За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, Південна Корея стала третім за величиною вогнищем зараження коронавірусом після Китаю і Японії (з урахуванням хворих на круїзному лайнері Diamond Princess).