Сенцова запропонували висунути на Нобелівську премію, Порошенко заявив про намір розірвати договір про дружбу з РФ. Головне за день

Головні новини вівторка
Фото: ЕРА

"ГОРДОН" подає огляд основних подій вівторка, 28 серпня.

Договір про російсько-українську дружбу мають намір розірвати

Президент України Петро Порошенко заявив, що Україна планує розірвати договір про дружбу і співпрацю з Росією. За його словами, українське зовнішньополітичне відомство має підготувати необхідний пакет документів для початку процесу денонсації угоди.

Сенцова можуть висунути на Нобелівську премію

Колишній президент Польщі Лех Валенса запропонував кандидатуру українського політв'язня Олега Сенцова, який оголосив голодування в російській колонії, для подання на Нобелівську премію миру. Він додав, що звертається до всіх людей доброї волі для допомоги у звільненні режисера.

У Харкові пом'якшили вирок винуватцю смертельної ДТП

Апеляційний суд Харківської області змінив вирок із трьох років позбавлення волі на три роки умовно для Тиграна Енгибаряна, який у січні на смерть збив на автомобілі 17-річного пішохода. Енгибаряна відпустили з-під варти в залі суду.

В одиночному розряді US Open боротьбу продовжують три українки

У друге коло Відкритого чемпіонату США (US Open) у жіночому одиночному розряді вийшли три українські тенісистки: Еліна Світоліна, Леся Цуренко та Ангеліна Калініна. Боротьбу на US Open припинили в першому колі Катерина Козлова, Даяна Ястремська та Катерина Бондаренко.

У Міноборони України назвали втрати російських військ під Іловайськом

У боях за Іловайськ Донецької області у серпні 2014 року загинуло більше ніж 200 російських військовослужбовців, повідомив начальник управління військово-цивільного співробітництва Збройних сил України Олексій Ноздрачов. Протягом усього літа 2014 року на Донбасі загинуло приблизно 1700 військовослужбовців РФ.

У НБУ розраховують до кінця осені отримати від МВФ $2 млрд

Міжнародний валютний фонд може до кінця осені виділити Україні транш у розмірі $2 млрд, заявив заступник голови Національного банку України Олег Чурій. За його словами, ці кошти відкриють Україні доступ до одержання фінансування від Єврокомісії та Світового банку на $1,5 млрд.

Насірову залишили заставу в розмірі 100 млн грн

Екс-голові Державної фіскальної служби України Роману Насірову Шевченківський райсуд Києва залишив запобіжний захід у вигляді арешту з альтернативою застави в розмірі 100 млн грн. Водночас суддя відмовився задовольнити клопотання адвокатів Насірова про скасування його зобов'язань.

Труба відмовився призначати керівниками кандидатури, рекомендовані зовнішньою комісією

Глава Державного бюро розслідувань Роман Труба відмовився призначати на керівні посади у відомстві 27 відібраних зовнішньої комісією кандидатів. Він заявив, що комісія знищила результати тестування кандидатів на поліграфі.