Сесію Європарламенту перенесли до Брюсселя через коронавірус

Сассолі переніс сесію Європарламенту у Брюссель
Фото: EPA

Президент Європарламенту Давид-Марія Сассолі вирішив перенести сесію зі Страсбурга (Франція) до Брюсселя (Бельгія) за порадою медичної служби через зростання загрози коронавірусної інфекції.

Пленарні засідання Європейського парламенту наступного тижня відбудуться в бельгійському Брюсселі, а не у Страсбурзі (Франція). Про це йдеться в заяві, опублікованій на сайті парламенту.

Перенести сесію вирішив президент Європарламенту Давид-Марія Сассолі за порадою медичної служби органу ЄС "через форс-мажорні обставини".

"[5 березня] я отримав оновлений звіт від медичної служби Європейського парламенту про розвиток ситуації з поширенням COVID-19, в якому йдеться, що ризики для здоров'я [євродепутатів] значно підвищаться, якщо проводити пленарне засідання у Страсбурзі. На підставі цієї оцінки я вирішив, що пленарні засідання наступного тижня проводитимуть виключно у Брюсселі", – заявив Сассолі.

Спалах коронавірусної інфекції COVID-19 почався в грудні 2019 року з китайського Уханя. Станом на початок доби 6 березня в Китаї від коронавірусу померло 3042 людини, упродовж останньої доби жертвами вірусу стало 30 осіб, 29 із них – у провінції Хубей. Медики вилікували і виписали 53 726 осіб. Кількість хворих від моменту початку спалаху коронавірусу становить 80 552.

За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, станом на 5 березня за межами материкового Китаю зареєстровано 14 768 випадків зараження коронавірусом у 85 країнах (2098 нових випадків за добу). Випадків із летальними наслідками 276 (53 особи померли за добу).

Американський Інститут Джона Гопкінса повідомляв, що кількість хворих у світі перевищила 100 тисяч.

У Франції, за інформацією ВООЗ, підтверджено майже 300 випадків зараження коронавірусом, понад 70 із них – 5 березня.