Шамана, який ішов у Москву "виганяти" Путіна, визнали неосудним

Шаман висловлював думку, що в Росії має бути народовладдя
Фото: sibreal.org

Шамана Олександра Габишева, який протягом шести місяців ішов до Москви, щоб "вигнати породження темних сил" – російського президента Володимира Путіна, 19 вересня на кордоні Бурятії та Іркутської області схопили і вивезли, імовірно, представники правоохоронних органів. Згодом його помістили у психіатричну клініку для проведення експертизи.

Замовлена правоохоронними органами психолого-психіатрична експертиза визнала неосудним якутського шамана Олександра Габишева, який ішов у Кремль "виганяти" президента РФ Володимира Путіна. Про це виданню "Сибирь.Реалии" повідомила координаторка правозахисту організації "Открытая Россия" Валентина Дехтяренко.

Адвокати шамана заявили, що планують провести експертизу з незалежними експертами, оскільки, за їхніми словами, у такі стислі терміни й "у межах амбулаторної експертизи" зробити достовірний висновок неможливо.

"Ми вже розмовляли з експертами, які однозначно засумнівалися в результатах проведеної експертизи. Із самим документом нам дозволили ознайомитися лише в суботу. На стан Олександра Габишева підсумки експертизи жодним чином не мають вплинути – він залишиться під підпискою про невиїзд. Його визнали підозрюваним, але ні в чому поки що не обвинувачують", – розповіла Дехтяренко.

Габишев протягом шести місяців ішов уздовж далекосхідних трас у бік Москви, звідки у 2021 році має намір "вигнати" президента РФ Володимира Путіна. Шаман вважає президента Росії породженням темних сил, із яким спроможний упоратися тільки шаман. Він висловлював думку, що в Росії має бути народовладдя, і збирався ініціювати "народні повстання".

Прихильник Габишева розповів, що в ніч на 19 вересня шамана вивезли "співробітники спецслужб". Це сталося на кордоні Бурятії та Іркутської області.

Після цього пресслужба міністерства охорони здоров'я Якутії повідомила, що шамана помістили у психіатричну клініку в Якутську.

Згодом Габишева відправили під підписку про невиїзд.