Ще один принц Саудівської Аравії вийшов на волю, заплативши владі $1 млрд

Підозрюваних принців утримували у п'ятизірковому готелі Ritz-Carlton в Ер-Ріяді
Фото: ЕРА

65-річного саудівського принца Мітеба бін Абдуллу затримали 4 листопада за підозрою в корупції разом із десятками членів королівської родини, міністрів і високопосадовців.

Саудівського принца Мітеба бін Абдуллу, якого колись уважали головним претендентом на престол, звільнили з-під арешту після угоди з владою країни, за якою він виплатив не менше ніж $1 млрд. Про це 29 листопада повідомляє Reuters.

65-річного принца обвинувачували в розтраті і переданні держконтрактів власним фірмам. За попередньою інформацією, зараз він перебуває у своєму будинку в Ер-Ріяді.

Мітеб бін Абдулла – один із 34 дітей короля Саудівської Аравії Абдулли ібн Абдул-Азіз аль-Сауда, який помер у 2015 році у віці 90 років.

Із травня 2013 року Мітеб бін Абдулла очолював міністерство національної гвардії, його було звільнено з посади через арешт.

4 листопада 2017 року в Саудівській Аравії було створено новий антикорупційний комітет. Його очолив наслідний принц Мухаммед ібн Салман. Видання Al Arabiya повідомило того ж дня, що у країні за підозрою в корупції затримали 11 принців, чотирьох міністрів і десятки колишніх міністрів.

Їх утримували у п'ятизірковому готелі Ritz-Carlton в Ер-Ріяді. Більшість затриманих заплатила "викуп" та вийшла на волю.

Влада Саудівської Аравії розраховує отримати завдяки угодам із підозрюваними в корупції від $50 до $100 мільярдів.