Шойгу про можливе зіткнення армій України і РФ: Навіть думати про це не хочу

Шойгу: Екстремістів в Україні все одно доведеться зупиняти
Фото: kremlin.ru

Міністр оборони РФ Сергій Шойгу заявив, що настане час, коли російський та український народи житимуть "у мирі і добросусідстві". Зараз, за його словами, в Україні потрібно зупиняти "екстремістів".

Міністр оборони РФ Сергій Шойгу заявив, що і думати не хоче про можливе зіткнення армій України і Росії. Про це він сказав в інтерв'ю "Московскому комсомольцу", опублікованому 22 вересня.

Міністра запитали, як він ставиться до нібито погроз Києва "тріумфально в'їхати до Москви на танковій броні" й чи є небезпека прямого зіткнення армій двох країн.

"Навіть думати про це не хочу. Дуже сподіваюся, що в українського народу і в української влади вистачить волі, сил і можливостей остудити гарячі голови, які закликають до такої дурості і божевільного сюжету. Колись екстремістів в Україні все одно доведеться зупиняти. Шкода тільки, що цього не було зроблено раніше", – сказав Шойгу.

Російський міністр назвав українців братнім народом, зазначивши, що його родичі за лінією матері – з України, там також поховано його діда.

"З України мамині брати пішли на фронт. І, до речі, мене охрестили у п'ятирічному віці в одному з храмів міста Стаханов Луганської області. І я абсолютно переконаний, що з українським народом ми будемо жити в мирі і добросусідстві. Час для цього, я впевнений, настане", – заявив Шойгу.

У 2014 році, відразу після анексії Криму, на сході України Росія почала збройну агресію. Бойові дії відбуваються між Збройними силами України з одного боку та російською армією і підтримуваними Росією бойовиками, які контролюють частину Донецької і Луганської областей, з іншого. Офіційно РФ не визнає свого вторгнення в Україну, незважаючи на оприлюднені Україною факти і докази.