Сі Цзіньпін назвав новий коронавірус "диявольським"

Станом на 29 січня відомо, що 132 людини померли, кількість хворих на коронавірус становила понад 6 тис.
Фото: ЕРА

Китай має всі можливості для перемоги над спалахом нового коронавірусу, заявив лідер КНР Сі Цзіньпін.

Пекін упевнений у здатності перемогти в боротьбі зі спалахом нового коронавірусу, заявив на зустрічі з генеральним директором Всесвітньої організації охорони здоров'я Тедросом Адханомом Гебреєсусом 28 січня голова КНР Сі Цзіньпін, повідомило "Синьхуа".

За словами Сі Цзіньпіна, Китай має всі можливості для боротьби з вірусом.

Китайський лідер зазначив, що Пекін вітає участь ВООЗ у запобіганні та контролі за поширенням коронавірусу. Він підкреслив, що Китай готовий працювати разом із ВООЗ і з усією світовою спільнотою для захисту регіональної та глобальної безпеки у сфері охорони здоров'я.

Як пише Reuters, під час зустрічі Сі Цзіньпін назвав новий коронавірус "диявольським".

Уперше новий тип вірусу, що призводить до атипової пневмонії, було підтверджено 31 грудня 2019 року в Ухані в китайській провінції Хубей. Початкові симптоми захворювання – підвищена температура й кашель. Станом на 29 січня відомо, що 132 людини померли, кількість хворих становила понад 6 тис.

21 січня Національна комісія охорони здоров'я Китаю підтвердила передання коронавірусу 2019-nCoV від людини до людини.

23 січня у Всесвітній організації охорони здоров'я повідомили, що поки не будуть оголошувати надзвичайну ситуацію у сфері суспільної охорони здоров'я, яка має міжнародне значення. 27 січня ВООЗ виправила оцінку ризику коронавірусу 2019-nCoV на глобальному рівні з "помірного" на "високий".

В Україні жодного випадку зараження вірусом станом на 28 січня не було. Усім, хто прибуває в аеропорт "Бориспіль" із Китаю, вимірюють температуру.

29 січня у Міністерстві охорони здоров'я України заявили, що випадки коронавірусу, крім Китаю, було зареєстровано в 15 країнах.