Система оцінки ефективності працівників Amazon автоматично звільнила приблизно 300 осіб

Система Amazon може автоматично звільнити співробітника компанії
Фото: ЕРА

Система Amazon відстежує показники ефективності роботи співробітників компанії, визначаючи кількість часу, який вони проводять за роботою.

Система, яка оцінює ефективність роботи співробітників складу компанії Amazon у Балтиморі (США), у період із серпня 2017 року до вересня 2018 року за невиконання квот на продуктивність автоматично звільнила приблизно 300 осіб.

Про це 25 квітня повідомило видання The Verge із посиланням на лист адвоката компанії про оскарження звільнення одного зі співробітників.

Документи, які потрапили в розпорядження видання, свідчать про те, що система Amazon відстежує показники ефективності роботи співробітників компанії. Вона визначає кількість часу, який кожен із них проводить за роботою. Система автоматично генерує попередження, після яких може автоматично звільнити людину. Працівник має право оскаржити своє звільнення.

Журналіст Джеймс Бладворт, який працював під прикриттям співробітника Amazon на складі в Саффордширі (Великобританія) писав, що працівники компанії змушені пропускати перерви у ванну кімнату і використовують пляшки замість туалету, який розташований занадто далеко, зазначає The Verge.