Слідчий комітет РФ установив провину експерта, який виявив у крові загиблого у ДТП шестирічного хлопчика алкоголь

23 квітня в Балашисі жінка насмерть збила дитину
Фото: sledcom.ru

Слідчий комітет РФ обвинуватив у недбалості лікаря "Бюро судово-медичної експертизи" Михайла Клейменова, який виявив у крові загиблого у ДТП в Балашисі шестирічного хлопчика 2,7 проміле алкоголю.

Слідчий комітет Росії встановив, що у крові шестирічної дитини, яка загинула у ДТП у Балашисі Московської області 23 квітня, не було алкоголю. Про це повідомляє прес-служба відомства.

15 червня "Комсомольская правда" повідомила, що 23 квітня продавець салону стільникового зв'язку Ольга Алісова збила дитину. Хлопчик загинув на місці. Адвокат жінки заявляла, що дитина раптово вибігла на дорогу і присіла, тому вона її не побачила.

12 червня батько хлопчика Роман Шимко дістав висновок судово-медичної експертизи, згідно з яким у крові дитини було 2,7 проміле алкоголю (стан сильного алкогольного сп'яніння).

Слідчий комітет провів розслідування і встановив, що лікар "Бюро судово-медичної експертизи" Михайло Клейменов, який робив аналіз крові дитини, порушив положення чинних нормативних актів у галузі виробництва судово-медичних експертиз, і його висновок про стан дитини на момент ДТП є необґрунтованим.

"Обвинувачений здійснив вилучення зразка крові загиблого хлопчика у неналежний спосіб, що призвело до його забруднення спиртоутворювальною мікрофлорою і процесу спиртового бродіння", – ідеться в повідомленні.

Слідство порушило справу щодо Клейменова. Його підозрюють у недбалості.

"У такій ситуації з урахуванням свого досвіду Клейменов мав розуміти, що така концентрація алкоголю у крові дитини відповідає стану поверхневої коми, і для підтвердження або виключення факту прижиттєвого вживання алкоголю необхідне проведення біохімічного дослідження. Але цього зроблено не було", – зазначили у відомстві.

Комплексна судова експертиза підтвердила, що на момент ДТП дитина була тверезою. Виявлений під час хімічного дослідженні зразка його крові етиловий спирт виник посмертно.