Словаччина погодилася видати Україні колишнього члена "Правого сектору" Гласнера

У Словаччині заявили, що Гласнер сам погодився на видання Україні
Фото: zakarpattya.net.ua

Українця Володимира Гласнера оголошено в розшук в Україні за тероризм та бандитизм. Словацька поліція затримала його в Кошице.

Міністр юстиції Словацької Республіки Габор Гал 6 листопада підписав дозвіл на видання українській стороні колишнього члена Добровольчого українського корпусу "Правий сектор" Володимира Гласнера, якого в Україні підозрюють у тероризмі та в інших злочинах. Про це пише словацьке видання Pravda.sk.

За словами міністра, підозрюваний сам погодився на видання Україні, тому рішення було "дуже простим".

Уродженець Севастополя Гласнер із 31 травня 2016 року перебуває в розшуку за запитом Закарпатської прокуратури. Його обвинувачують за ст. 125 (умисне легке тілесне ушкодження), ст. 129 (погроза вбивством), ст. 258 (теракт), ст. 257 (бандитизм) Кримінального кодексу.

Його заарештували в Словаччині 20 червня. На суді 21 червня Гласнер стверджував, що він не терорист, а журналіст. Суд залишив його під вартою. Українець подав апеляцію.

Гласнер увійшов у структуру "Правого сектору" після перемоги ужгородського Майдану. До цього у громадській або революційній діяльності його помічено не було.

Після приєднання Гласнера до закарпатського ПС організацію почали звинувачувати в тому, що вона працює на замовлення і займається контрабандою.

У березні 2015 року українця звільнили від обов'язків начальника штабу батальйону ПС.

Останні два роки Гласнер прожив у словацькому Кошице, де його і затримали.