Собчак про вибори президента РФ 2018 року: Моєму синові жити в постпутінській Росії. Якою вона буде – залежить і від мене теж

Собчак: Мені 36 років. Я доросла людина. Я думаю і турбуюся про чоловіка Максима й сина Платона
Фото: xenia_sobchak / Instagram

Російська журналістка Ксенія Собчак назвала вибори президента Росії 2018 року шансом "повернути політику до країни".

Російська телеведуча та журналістка Ксенія Собчак заявила, що вибори президента Росії 2018 року були б "правильним викликом для людини, яка хоче повернути політику до країни", і вона може зробити більше, ніж за всі минулі роки. Про це журналістка написала у своєму Facebook.

За словами Собчак, протягом багатьох років вона займалася громадською діяльністю.

"Мені 36 років. Я доросла людина. Я думаю і турбуюся про чоловіка Максима й сина Платона. Йому жити в постпутінській Росії. Якою вона буде – залежить і від мене теж. Я можу зробити більше, ніж я робила всі ці роки", – написала журналістка.

Водночас, за її словами, вона завжди відчуватиме, що зробила "не все, що могла".

"Саме ці вибори 2018 року були б правильним викликом для людини, яка хоче повернути політику до країни. І цей виклик адресований не тільки мені, а й мільйонам російських людей, які подумують кинути все і поїхати, або просто вже сидять у в'язниці за наклепи і брехню, як мій друг Кирило Серебренников. І якою вона (Росія) буде: закритою, відчуженою, архаїчною, яка душить інакодумство, рівняє своїх громадян під одну мірку та рубає заради цього голови своїм же співвітчизникам, або вільнодумною, сучасною країною, яка спонукає до розвитку власних ідей та бізнесу, – від нас усіх залежить і від мене зокрема", – додала журналістка.

1 вересня "Ведомости" з посиланням на співрозмовників у адміністрації Путіна та близьких до неї експертів написали, що у Кремлі розглядають п'ять–сім кандидатур жінок, які могли б протистояти чинному президенту Росії Володимиру Путіну на виборах 2018 року. За словами джерел, погодили кандидатуру жінку, яка не перебуває в жодній із партій. "Ідеальним варіантом" назвали телеведучу Собчак.

Собчак заявила, що не планує брати участь у президентських виборах Росії 2018 року і ставати спаринг-партнером Володимира Путіна за домовленістю з його адміністрацією.

Жінки досі двічі були кандидатами у президенти РФ: 2000 року нинішня голова російського Центрвиборчкому Елла Памфілова ("Гражданское достоинство") набрала 1,01% голосів, а 2004 року Ірина Хакамада ("Союз правых сил") здобула 3,84%.

Вибори президента Росії відбудуться 18 березня 2018 року.