Спецслужби Ізраїлю дізналися про розробку ІДІЛ ноутбуків із вибухівкою в батареї – ЗМІ

У березні США заборонили перевозити ноутбуки та планшети в ручній поклажі на борту літаків, що прямують із низки країн Близького Сходу та Північної Африки
Фото: ЕРА

Отримана ізраїльськими спецслужбами інформація про розробки терористів ІДІЛ призвела до заборони ноутбуків у ручній поклажі в літаках, повідомляє The New York Times.

Ізраїльські спецслужби змогли зламати комп'ютери підрозділу терористичної організації ІДІЛ, яка готувала теракт на борту літака з використанням батареї ноутбука, повідомляє The New York Times із посиланням на американських посадовців.

Терористи намагалися домогтися, щоб вибуховий пристрій залишався непоміченим під час проходження перевірок в аеропорту.

Отримана ізраїльською розвідкою інформація дала змогу зрозуміти, як такі пристрої могли бути активовані, і стала причиною обмеження провезення електронних пристроїв у ручній поклажі з 10 аеропортів вісьмох мусульманських країн до США та Великої Британії.

Видання пише, що саме цією інформацією президент США Дональд Трамп поділився з міністром закордонних справ Сергієм Лавровим і послом Росії у США Сергієм Кисляком. Цей інцидент спричинив невдоволення ізраїльської влади, оскільки американський президент розкрив таємну інформацію, повідомляє The New York Times.

Як повідомило джерело телеканала, таємна інформація була здобута ізраїльським розвідником у лавах "Ісламської держави".

У Білому домі це повідомлення спростували, а сам Трамп заявив, що мав право ділитися з Росією інформацією.

Високопосадовець розвідки однієї з європейських держав повідомив, що його країна може припинити обмін інформацією зі Сполученими Штатами, якщо знайдуть підтвердження, що Трамп поділився таємною інформацією з російськими офіційними особами.

21 березня США заборонили перевозити ноутбуки та планшети в ручній поклажі на борту літаків, що прямують із низки країн Близького Сходу та Північної Африки.