Спікер Держдуми РФ про списання боргів Киргизстану: Відносини Москви та Бішкека побудовані не на якійсь вигоді

Володін: Багато громадян Киргизстану працює в Росії
Фото: EPA

Спікер Держдуми Росії В'ячеслав Володін заявив, що списання Москвою боргу з Бішкека пов'язане з питаннями трудових мігрантів із Киргизстану.

Рішення Москви про списання боргів Бішкеку спрямоване на стратегічне партнерство і на розвиток відносин між Росією і Киргизстаном, заявив спікер Держдуми РФ В'ячеслав Володін на зустрічі з головою парламенту Киргизстану Чинибаєм Турсунбековим, повідомляє "РИА Новости".

За словами Володіна, "рішення щодо списання боргів із Киргизстану свідчить про те, що відносини Москви і Бішкека побудовані не на якійсь вигоді, а на основі взаєморозуміння і довіри".

Він також уточнив, що багато громадян республіки працює у Росії, і "виникають проблеми з їхнім перебуванням, пов'язані, зокрема, з виконанням трудових обов'язків та інших тем".

Володін також підкреслив необхідність нарощувати міжпарламентські контакти з Киргизстаном для вирішення проблем "у сфері міграційної політики, у питаннях торговельних відносин".

На сайті президента Киргизстану повідомляють, що 20 червня уряди Киргизької Республіки та Російської Федерації підписали протокол про врегулювання заборгованості Киргизстану перед РФ за раніше наданими кредитами від 20 вересня 2012 року.