США готові застосувати військову силу проти КНДР, якщо це буде потрібно – американський постпред в ООН

Гейлі повідомила, що Вашингтон готує новий санкційний пакет проти КНДР
Фото: EPA

Американський постпред Ніккі Гейлі на засіданні Ради Безпеки ООН підкреслила, що Пхеньян "швидко закриває шляхи для дипломатичного рішення".

У разі необхідності США будуть готові застосувати щодо КНДР військову силу. Про це 5 липня на засіданні Ради Безпеки ООН заявила американський постпред Ніккі Гейлі. Її виступ опублікував YouTube-канал Fox News.

Вона підкреслила, що Пхеньян "швидко закриває шляхи для дипломатичного рішення".

"Одна з наших можливостей полягає в нашій значній військовій силі. Ми будемо використовувати її, якщо це потрібно, але ми вважаємо за краще не йти в цьому напрямі", – заявила Гейлі.

Окрім того, Гейлі повідомила, що Вашингтон готує новий санкційний пакет щодо Пхеньяна. Іще одним заходом тиску на КНДР може стати запровадження санкцій щодо країн, які співпрацюють із Північною Кореєю.

Вона підкреслила, що в інтересах тиску на Пхеньян Вашингтон готовий працювати з Китаєм.

"Ми будемо працювати з Китаєм, ми будемо працювати з будь-якою країною, яка вірить у мир. Але ми не будемо повторювати неадекватних підходів минулого, які привели нас у цей темний день", – заявила дипломат.

3 червня члени Ради Безпеки ООН одноголосно схвалили проект резолюції про розширення санкцій щодо КНДР.

21 червня президент США Дональд Трамп продовжив санкції проти Північної Кореї ще на рік. Також він заявив, що проблема ядерних розробок у КНДР вимагає якнайшвидшого розв′язання.

4 липня КНДР провела запуск балістичної ракети зі свого східного узбережжя у напрямку Японського моря. Снаряд упав у виключній економічній зоні Японії.

Північнокорейське телебачення розповіло про "успішне випробування ракети "Хвасон-14".

У США заявили, що запущена КНДР балістична ракета здатна долетіти до Аляски, й ініціювали закрите засідання Ради Безпеки ООН.

Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин назвав черговий ракетний запуск "подарунком американцям до Дня незалежності". До цього він неодноразово заявляв, що країна буде нарощувати ударний ядерний потенціал для атак на американські цілі.

У відповідь американські та південнокорейські військові провели ракетні стрільби в акваторії територіальних вод Південної Кореї.