США оголосили про послаблення митного режиму на сталь та алюміній

Штати надали трьом країнам шанс на імпорт сталі без 25-відсоткового мита
Фото: ЕРА

Виняток із квот на безмитне постачання сталі США зробили для Аргентини, Південної Кореї і Бразилії, алюмінію – для Аргентини.

Президент США Дональд Трамп підписав прокламацію, що дає змогу міністерству торгівлі надавати Південній Кореї і Бразилії виняток із квот на експорт сталі, а для Аргентини – на експорт сталі та алюмінію. Про це 29 серпня повідомила прес-служба міністерства.

Американські компанії можуть попросити про надання винятків із квот на імпорт, якщо у них немає можливості забезпечити свої потреби завдяки закупівлям металу необхідної якості або в необхідному обсязі у виробників у США. Митами такі постачання із зазначених країн обкладати не будуть.

8 березня президент США Дональд Трамп підписав розпорядження про введення 25-відсоткового мита на ввезення сталі і 10-процентного – на ввезення алюмінію. Він назвав це "питанням національної безпеки".

Вашингтон відклав до 1 червня введення мит на сталь та алюміній для Європейського союзу, Канади і Мексики.

Після того, як рішення набуло чинності, Євросоюз і Канада звернулися до Світової організації торгівлі зі скаргою на односторонні мита, введені Штатами "під надуманим приводом".