США витратять $40 млн на боротьбу із зарубіжною пропагандою – Держдепартамент

Держдепартамент США: Гроші скерують на розвиток технологій для раннього попередження дезінформації з-за кордону
Фото: ЕРА

Сполучені Штати посилять заходи щодо протидії пропаганді Росії, Ірану і Китаю, заявив заступник прес-секретаря Державного департаменту США Роберт Палладіно.

США витратять $40 млн на боротьбу із зарубіжною пропагандою і дезінформацією, заявив журналістам заступник прес-секретаря Державного департаменту США Роберт Палладіно. Розшифрування його брифінгу опублікували 30 жовтня на сайті Держдепартаменту.

"Фінансування буде підтримувати зусилля з протидії російській, іранській і китайській пропаганді, спрямованій на зарубіжну аудиторію", – заявив Палладіно.

За його словами, гроші скерують на розвиток технологій для раннього запобігання дезінформації з-за кордону, аналіз аудиторії, найбільш схильної до впливу пропаганди, створення певного контенту в соцмережах і контакти з громадськими організаціями та ЗМІ, щоб "висвітлити поширення дезінформації".

"Сюди входять, зокрема, додаткові $20 млн, виділені Конгресом США 2018 фінансового року, а також $20 млн із бюджету міністерства оборони, передані Державному департаменту", – додав Палладіно.

18 серпня президент США Дональд Трамп заявив, що Росія, Китай та Іран можуть втручатися в американський виборчий процес.

6 листопада у США відбудуться проміжні вибори до Конгресу.