Статки російських мільярдерів із початку року збільшилися на $21,6 млрд – Bloomberg

Російські мільярдери з початку року стали ще багатшими
Фото: ЕРА

Очолює список російських мільярдерів за версією Bloomberg Олексій Мордашов із $19,2 млрд.

25 російських мільярдерів зі списку Bloomberg Billionaires Index із початку 2017 року заробили $21,6 млрд. Про це йдеться в рейтингу, опублікованому на сайті видання.

Статки найбагатшої людини в Росії, основного акціонера "Северсталь" Олексія Мордашова за рік збільшилися на $2,32 млрд і тепер становлять $19,2 млрд.

На другому місці – президент "Норильского никеля" Володимир Потанін, статки якого оцінюють у $17,9 млрд, із початку року йому вдалося заробити $1,32 млрд.

На третьому місці – голова ради директорів НЛМК Володимир Лісін. За цей рік його статки збільшилися на $3,33 млрд і тепер їх оцінюють у $16,4 млрд.

У першій десятці російських мільярдерів також засновник НОВАТЕК Леонід Міхельсон ($16,1 млрд), власник групи компаній "Ренова" Віктор Вексельберг ($15,8 млрд), співвласник "Альфа-груп" Михайло Фрідман ($14,3 млрд), засновник USM Holdings Алішер Усманов ($14,2 млрд), основний власник "Еврохима" Андрій Мельниченко ($13,4 млрд), Роман Абрамович ($12,5 млрд) і глава ЛУКОЙЛ Вагіт Алекперов ($12,2 млрд).

Бізнесмен Рінат Ахметов став єдиним українцем, який увійшов до рейтингу мільярдерів Bloomberg Billionaires Index.