Стан учасника групи Pussy Riot Верзілова, якого перевезли на лікування до Німеччини, покращився

За даними ЗМІ, Верзілов лікувався в лікарні "Шаріте" у Берліні
Фото: ЕРА

Цивільна дружина учасника Pussy Riot Петра Верзілова Вероніка Нікульшина повідомила, що у того все гаразд.

Учасник групи Pussy Riot, видавець "Медиазони" Петро Верзілов перебуває в лікарні "Шаріте" у Берліні. Про це пише Reuters 16 вересня з посиланням на джерела.

Після ймовірного отруєння Верзілов утратив зір, слух і здатність ходити, однак у Німеччині його стан поліпшився. Про це повідомила з лікарняної палати його цивільна дружина Вероніка Нікульшина.

Верзілова доправили у Берлін із Москви пізно ввечері 15 вересня на медичному транспортному літаку. Переліт оплатила правозахисна організація.

11 вересня Верзілова привезли в токсикореанімаційне відділення однієї з лікарень Москви у важкому стані. Лікарі підозрюють отруєння холінолітиками – препаратами, які використовують при хронічній обструктивній хворобі легень, хворобі Паркінсона, астмі та інших захворюваннях. Рідні Верзілова стверджують, що той не приймав ліків.

14 вересня Верзілов прийшов до тями і покинув реанімацію.

15 липня Верзілов і Нікульшина брали участь в акції Pussy Riot "Міліціонер вступає у гру". Із двома іншими активістами вони вибігли на поле під час фінального матчу чемпіонату світу з футболу між збірними Франції та Хорватії. Суд засудив членів Pussy Riot до 15 діб арешту і трирічної заборони на відвідування спортивних заходів.