"Ставили на коліна, імітували розстріл". Кримський татарин розповів про затримання російськими силовиками

Айвазов повідомляв, що йому інкримінують участь у "Хізб ут-Тахрір"
Фото: ctrcenter.org

За словами кримського татарина Раїма Айвазова, російські силовики імітували його розстріл перед тим, як відвезти в управління ФСБ в окупованому Криму й оформити затримання офіційно.

Кримськотатарський активіст Раїм Айвазов, якого у квітні затримали в окупованому Криму, розповів у "суді" Сімферополя, що російські силовики імітували його розстріл. Про це "Крим.Реалії" повідомила 13 травня адвокат Айвазова Марія Ейсмонт.

"На запитання, де і за яких обставин він був затриманий, Айвазов розповів, що на КПП десь о другій-третій годині ночі його довго не пропускали. Пізніше троє оперативників ФСБ, як він уважає, посадили його в машину (вдаривши при цьому), із якої попередньо скрутили номерні знаки, і вивезли в якісь поля. Там поставили на землю на коліна та імітували розстріл – стріляли поруч із ним", – зазначила вона.

Ейсмонт зазначила, що тільки після цього затримання Айвазова, як він розповідає, було оформлено офіційно в управлінні ФСБ.

17 квітня "Кримська солідарність" повідомила, що під час перетину кордону України з анексованим Кримом російські прикордонники затримали Айвазова. Він займався організацією передач у СІЗО Ростова-на-Дону заарештованим у Криму політв'язням. Його затримали в контрольно-пропускному пункті "Каланчак", зазначає організація.

Сам Айвазов повідомив, що йому інкримінують участь у "Хізб ут-Тахрір".

"Суд" у Сімферополі заарештував його до 15 травня, пізніше продовжив строк тримання в СІЗО до 15 серпня.