Суд у Туреччині відпустив американського пастора Брансона після винесення вироку

Брансона (у центрі) звільнили в залі суду
Фото: ЕРА

Американського пастора Ендрю Брансона випустили на свободу в Туреччині після того, як суд засудив його до трьох років позбавлення волі. Під слідством пастор перебував довше.

Суд турецького міста Ізмір засудив 12 жовтня американського пастора Ендрю Брансона до трьох років та 45 днів в'язниці за зв'язки з рухом проповідника Фетхуллаха Гюлена, який влада Туреччини визнала терористичним. Про це повідомляє агентство "Анадолу".

Враховуючи термін, який пастор провів у тюрмі та під домашнім арештом, підсудного звільнили у залі суду.

Рішенням суду було також скасовано заборону на виїзд Брансона з країни і його домашній арешт.

Євангельського пастора Ендрю Брансона затримали у Туреччині у 2016 році. Його обвинувачують у зв'язках із рухом проповідника Фетхуллаха Гюлена, який влада визнала терористичним. У липні 2018 року, після 21 місяця під вартою, Брансона відпустили під домашній арешт. Священику загрожує до 35 років в'язниці. Його справа викликала загострення у відносинах між Туреччиною та США.

США вимагають негайно звільнити Брансона, але президент Туреччини Реджеп Ердоган пообіцяв не поступатися тиску Вашингтона.

11 жовтня американський телеканал NBC із посиланням на двох високопоставлених чиновників повідомив, що влада США уклала таємну угоду з Туреччиною, згідно з якою Брансон вийде на свободу. У Вашингтоні очікують, що після звільнення пастор відразу ж повернеться у США.