Тіллерсон припустив, що конфлікт на Донбасі може розв'язатися не лише завдяки Мінським угодам

Тіллерсон припустив, що конфлікт на Донбасі може бути розв'язаний не лише завдяки Мінським угодам
Фото: EPA

США не хочуть бути "прикутими наручниками" до Мінських угод, якщо з'ясується, що Україна і РФ змогли досягти домовленостей щодо розв'язання конфлікту на Донбасі завдяки якійсь іншій угоді, заявив держсекретар США Рекс Тіллерсон.

Є ймовірність, що Україна і Росія зможуть дійти розв′язання конфлікту на Донбасі без Мінських угод. Про це заявив держсекретар США Рекс Тіллерсон під час слухань у комітеті Палати представників із міжнародних справ, повідомляє Reuters.

Тіллерсон зазначив, що США не хочуть бути "прикутими наручниками до "Мінська", якщо з'ясується, що Україна і РФ змогли досягти компромісу завдяки якійсь іншій угоді.

Збройний конфлікт на сході України триває з квітня 2014 року. Бойові дії відбуваються між Збройними силами України та проросійськими бойовиками, які контролюють частину Донецької і Луганської областей.

Мінські угоди, що регламентують урегулювання конфлікту на Донбасі, були підписані в лютому 2015 року. Вони передбачають припинення вогню, відведення важкої техніки від лінії зіткнення, звільнення всіх заручників, а також відновлення Україною повного контролю над державним кордоном у Донецькій і Луганській областях.