"Трактор вилікує всіх". Лукашенко порадив, як захищатися від коронавірусу. Відео

Лукашенко радить труїти вірус горілкою, але не на роботі
Скріншот: CTVBY / YouTube

Президент Білорусі Олександр Лукашенко 16 березня під час зустрічі з керівниками місцевих органів влади дав кілька порад, як боротися з коронавірусом. "Не було щастя, то нещастя допомогло, як кажуть у народі. Ну хоч навчили нас доглядати за собою, вчасно мити руки", – прокоментував він ситуацію з поширенням інфекції. Він закликав не панікувати, а "просто працювати". "Особливо зараз на селі. Приємно дивитися по телевізору – люди на тракторі працюють, ніхто не говорить про віруси. Там трактор вилікує всіх, поле всіх лікує", – вважає президент Білорусі. Він також порекомендував вчасно обідати, "горілкою труїти вірус, але не на роботі", а також ходити в суху сауну. Нарізку з виступу Лукашенка на нараді опублікували на YouTube-каналі "Страна и мир".

За даними міністерства охорони здоров'я Білорусі, станом на 16 березня у країні зафіксовано 36 пацієнтів із коронавірусною інфекцією, летальних випадків не було (статистики за 17 березня поки не опублікували).

Спалах коронавірусної інфекції COVID-19 виник наприкінці 2019 року в Китаї. 11 березня Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила поширення коронавірусу пандемією. За даними ВООЗ на 17 березня, коронавірусом інфіковано 173 344 людини в більш ніж 150 країнах, 7019 осіб померли. Найбільше хворих у Китаї (81 116 людей) та Італії (27 980).

В Україні станом на 16 березня підтверджено сім випадків зараження коронавірусом (чотири з них – у Чернівецькій області, два – в Києві), одна із хворих, 71-річна жителька Житомирської області, померла.

За кордоном від COVID-19 померла одна українка (вона жила і працювала в Італії), ще шістьох лікують.