"Трамп – частина цієї катастрофи". Губернатор Нью-Йорка заявив, що президент США сприяє поширенню коронавірусу

Куомо вважає, що Трамп сприяє поширенню коронавірусу
Фото: EPA

Губернатор штату Нью-Йорк, демократ Ендрю Куомо заявив, що президент США Дональд Трамп вигадує факти про коронавірус, применшуючи його небезпеку.

Губернатор штату Нью-Йорк Ендрю Куомо заявив, що президент США Дональд Трамп сприяє поширенню коронавірусної інфекції у Сполучених Штатах, повідомляє The Hill.

Куомо нагадав, що Трамп стверджував, що в 99% випадків COVID-19 "абсолютно нешкідливий", що коронавірус улітку "дивовижним чином зникне". За словами губернатора, через такі висловлювання президента американці не дотримуються карантину, що призвело, зокрема, до зростання захворюваності у 38 штатах США.

Куомо заявив, що Трамп "є частиною катастрофи, у якій ми перебуваємо".

Спалах коронавірусної інфекції COVID-19 виник наприкінці 2019 року в Китаї. 11 березня 2020 року ВООЗ оголосила поширення коронавірусу пандемією.

Станом на 6 липня, за даними американського Університету Джонса Гопкінса, який відстежує поширення коронавірусу SARS-CoV-2 у режимі онлайн, загальна кількість інфікованих у світі перевищила 11,49 млн осіб, із них більше ніж 535,1 тис. померло, а 6,21 млн одужали.

США посідають перше місце у світі за загальною кількістю інфікованих (майже 3 млн) і за темпами поширення інфекції (упродовж останніх днів у Штатах реєструють понад 50 тис. нових випадків зараження щодня).