Трамп назвав Трюдо лукавим через його жарти. Прем'єр Канади заперечує, що сміявся над американським лідером

Трамп заявив, що Трюдо "лукавий", але "гарний хлопець"
Фото: ЕРА

Президент США Дональд Трамп назвав прем'єр-міністра Канади Джастіна Трюдо лукавим, коментуючи відео, на якому Трюдо, прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон, прем'єр Нідерландів Марк Рютте і президент Франції Еммануель Макрон обговорювали пресконференцію американського та французького лідерів.

3 грудня прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо, прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон, прем'єр Нідерландів Марк Рютте і президент Франції Еммануель Макрон під час прийому в Букінгемському палаці в Лондоні, імовірно, обговорювали президента США Дональда Трампа. Про це свідчить відео, яке оприлюднив канадський телеканал CBC у Twitter.

Канал зазначає, що імені американського лідера ніхто не називав, але йшлося, найімовірніше, про його спільну з Макроном пресконференцію, яка відбулася на полях саміту НАТО в Лондоні.

Джонсон запитав, чому Макрон запізнився.

"Він запізнився, тому що його імпровізована пресконференція тривала 40 хвилин... О, так, так, так. Він оголосив...", – сказав Трюдо. Після нього говорив Макрон, який стояв спиною до камери, але його слів не чути.

"Ви б бачили, як у його команди відпала щелепа", – зазначив пізніше Трюдо.

Наступного дня, коли Трампа попросили прокоментувати це відео, американський президент назвав Трюдо "лукавим", повідомляє телеканал Sky News.

"Я вважаю його дуже гарним хлопцем. Правда в тому, що я йому прямо сказав, що він не платить 2% [від ВВП на оборону], і я думаю, що він не дуже задоволений цим", – додав Трамп.

Пізніше президент США повідомив, що поїде до Вашингтона одразу після зустрічі з данськими лідерами і не буде проводити запланованої раніше пресконференції за підсумками саміту НАТО, повідомляє The Independent.

Трюдо після цього заявив, що не сміявся з американського президента, зазначає телеканал CBC.

За словами канадського прем'єра, слова про співробітників Білого дому, у яких "відпала щелепа", стосувалися моменту, коли Трамп оголосив резиденцію Кемп-Девід місцем проведення наступного саміту "Великої сімки".

"Я поділився з ними (Макроном, Рютте і Джонсоном. – ГОРДОН) враженнями від того, як ми дізналися про місце проведення саміту... Усі знають, що відносини між США і Канадою дуже добрі та ефективні, і вони глибші, ніж просто відносини між президентом і прем'єром", – додав Трюдо.

3–4 грудня в Лондоні триває щорічний саміт Північноатлантичного альянсу. Трамп прибув на саміт НАТО, щоб обговорити витрати на оборону і протидію загрозам, "які становить кіберпростір".