Трамп не прямий агент Кремля, проте він узяв російські гроші й відпрацьовує їх, хоча з величезними труднощами – Анзіміров

Андрій Безсмертний-Анзіміров: Республіканці дотиснуть Росію щодо Донбасу, Криму та Південної Осетії, проте всупереч Трампу
Фото: genplanua.com

Президент США Дональд Трамп змушений брехати американцям, оскільки республіканці не дозволяють йому допомагати президенту Росії Володимиру Путіну, уважає російсько-американський письменник Андрій Безсмертний-Анзіміров.

Президент США Дональд Трамп задовольнився відповіддю президента Росії Володимира Путіна про невтручання РФ в американські вибори, оскільки спочатку "не брав цього в голову". Таку думку висловив публіцист, письменник і дисидент Андрій Безсмертний-Анзіміров, який проживає у США, на своїй сторінці у Facebook.

"Трамп, зрозуміло, не є прямим агентом Кремля, проте він узяв російські гроші й безумовно відпрацьовує їх, хоч і з величезними труднощами, оскільки американська система не дозволяє йому зраджувати власну країну. Путіну Трамп каже одне. Америці Трамп брехатиме, тому що його змушують брехати республіканці, які не дозволяють йому допомагати Путіну", – написав він.

Анзіміров зазначив, що після зустрічі президентів стало зрозуміло, що Україні Трамп не помічник.

"Республіканці дотиснуть Росію щодо Донбасу, Криму та Самачадло ("ПівденноОсетії"), проте всупереч Трампу", – підсумував він.

7 липня Трамп і Путін зустрілися вперше, це сталося на полях саміту G20 у Гамбурзі. Переговори тривали 2 години 20 хвилин замість запланованих 35 хвилин.

Держсекретар США Рекс Тіллерсон сказав, що між президентами була "позитивна хімія".

Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров розповів, що на зустрічі з Путіним Трамп визнав недоведеність впливу Москви на перебіг президентської кампанії у США 2016 року.

Результатом переговорів стало узгодження режиму припинення вогню на південному заході Сирії та домовленість створити постійний канал спілкування з питань урегулювання конфлікту в Україні.