Трамп оголосив про введення для Китаю митного збору в розмірі 25% на товари вартістю $200 млрд

Трамп: Торговельна угода з Китаєм просувається, але занадто повільно
Фото: ЕРА

Нові мита на китайські товари, запровадження яких планували ще 1 січня, наберуть чинності 10 травня, заявив президент США Дональд Трамп.

10 травня Сполучені Штати підвищать тарифи на імпортовану з Китаю продукцію вартістю $200 млрд із 10% до 25%. Про це 5 травня повідомив у своєму Twitter президент США Дональд Трамп.

"Протягом 10 місяців Китай платить США тарифи в розмірі 25% на продукцію високих технологій на суму $50 млрд і 10% на інші товари в обсязі $200 млрд. Ці платежі – частина нашого великого економічного успіху. 10% перетворяться на 25% у п'ятницю. Товари з Китаю на $325 млрд залишаються неоподатковуваними, але найближчим часом буде введено 25-відсотковий тариф", – написав Трамп.

Він поклав на Пекін провину за відсутність результату переговорів про велику торговельну угоду.

"Торговельна угода з Китаєм просувається, але занадто повільно, оскільки вони намагаються переглянути умови. Не бувати цьому!" – заявив глава Білого дому.

Улітку 2018 року Трамп оголосив про введення для Китаю митного збору в розмірі 25% на товари вартістю $50 млрд. Китай запровадив такі самі мита у відповідь на імпорт товарів зі Сполучених Штатів.

Наприкінці вересня набули чинності ввізні мита США на китайські товари вартістю $200 млрд. У заяві Трампа йшлося, що до кінця року ставка мита буде 10%, а з 1 січня 2019 року – 25%. Потім американський президент відтермінував запровадження цього тарифу.

У січні 2019 року Трамп обіцяв, що в разі укладення торговельної угоди з Китаєм американські мита скасують, інакше їх буде збережено.

Китай запровадив мита у відповідь у розмірі 5% і 10% на товари зі США вартістю $60 млрд.